Bart Versluys (hier samen met Marc Coucke) droeg het horloge vorig jaar tijdens de voorstelling van het project rond hotel La Réserve.
James Arthur Photography

Bouwpromotor Bart Versluys overvallen in Oostende: horloge van 350.000 euro gestolen

Bouwpromotor Bart Versluys is gisteravond overvallen in Oostende. De daders hadden het gemunt op zijn peperdure horloge, ter waarde van zo'n 350.000 euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is bevestigd door de lokale politie en het parket van West-Vlaanderen. 

Gisteravond omstreeks 18.45 uur vielen twee personen Versluys aan in de Zandvoordestraat in Oostende. Daarbij werd een wapen getoond en pepperspray gebruikt. Het slachtoffer kreeg klappen van de verdachten, die hem vervolgens van zijn uurwerk beroofden. De daders zijn voortvluchtig, het parket onderzoekt de zaak.

Het gestolen uurwerk zou zo'n 350.000 euro waard zijn. Het gaat om een Richard Mille Rm 11-03 Titanium, exclusieve luxehorloges waar er maar een beperkt aantal van gemaakt worden. Daardoor zijn het peperdure verzamelobjecten. Aan Het Laatste Nieuws zegt Versluys dat hij het uurwerk jaren geleden heeft gekocht als belegging en dat hij aan zijn eigen bedrijf nooit een overval had verwacht. Hij belooft een beloning voor wie informatie kan geven.

Bart Versluys is als CEO van de Groep Versluys een bekende projectontwikkelaar. Vooral aan de kust is hij heel actief.  Versluys werkt nauw samen met zakenman Marc Coucke. Beiden kochten vorig jaar het grote hotel La Réserve in Knokke. Ze kondigden toen aan dat ze de komende jaren 7 miljoen euro investeren om "het hotel een stap hoger te brengen".

James Arthur Photography

Meest gelezen