Correcties en aanvullingen in april

Correcties en aanvullingen bij artikels op de website worden in het artikel zelf verwerkt.  Correcties of  relevante aanvullingen bij audiovisuele inhoud, vindt u hier terug.

 

ombudsman
Tim Pauwels

Ketanji Jackson is niet de eerste zwarte rechter van Amerikaanse Hooggerechtshof

In "Het journaal" van 13u00 op 8 april werd gezegd dat Ketanji Jackson de eerste zwarte rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof is. Dat klopt niet. Ze is wel de eerste zwarte vrouwelijke rechter van het Hooggerechtshof. De eerste zwarte rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof was Thurgood Marshall die aantrad in 1967. Hij bleef op post tot 1991 en werd in dat jaar opgevolgd door de zwarte mannelijke rechter Clarence Thomas.  Clarence Thomas zetelt op dit moment nog steeds in het Amerikaanse Hooggerechtshof.

"Het journaal" uit geen beschuldigingen tegen café Roskam

In "Het journaal" van 19u00 op 4 april werd in de studio een schermfoto getoond die het Brusselse uitgaansleven moest illustreren. De foto kwam achter presentatrice Annelies Van Herck op het scherm. De aanleiding daarvoor waren de gevallen van verkrachting in het Brusselse uitgaansleven. Die foto toonde het interieur van Café Roskam in Brussel. Maar de redactie heeft geen aanwijzingen dat Café Roskam bij grensoverschrijdend gedrag of verkrachting betrokken zou zijn. De foto is gebruikt als een loutere archieffoto, waarvan foutief werd ingeschat dat hij niet zou gelinkt worden aan een specifieke handelszaak. De redactie biedt haar excuses aan voor mogelijke verwarring en zal de foto niet meer gebruiken.

Deze rubriek komt tot stand met medewerking van Joachim Hoste.

Meest gelezen