RWE

Duitse energiereus RWE wil batterijpark in plaats van gascentrale bouwen in Dilsen-Stokkem

De Duitse energiereus RWE wil op het industrieterrein van Rotem (Dilsen-Stokkem) een groot batterijpark bouwen, goed voor een vermogen van 200 megaWatt. Dat schrijft het Belang van Limburg. Oorspronkelijk wilde het bedrijf daar een gascentrale bouwen, maar het kreeg daarvoor geen vergunning. Met zo'n batterijpark kunnen schommelingen in de aanvoer van stroom worden opgevangen. 

"De gascentrale is volledig van de baan", vertelt Adriaan van der Maarel  van RWE. "Het beroep over de weigering van de vergunning bij de Raad voor Vergunningbetwisting hebben we ook ingetrokken."

Met het batterijpark gooit RWE het nu over een andere boeg. "Met de toename van elektriciteit uit wind en zon zal de wisselvalligheid van de stroomvoorziening toenemen. Bijvoorbeeld op een grijze windstille dag. Dankzij de accu's kunnen we op zo'n dagen toch stroom leveren, omdat ze zijn opgeladen op zonnige dagen." 

Op 19 april is er in Dilsen-Stokkem een info-avond over de plannen van RWE.

RWE

Meest gelezen