Radio 2

Munkenbrug tussen Ooigem en Desselgem feestelijk geopend

De Munkenbrug, de brug over de Leie tussen Desselgem bij Waregem en Ooigem bij Wielsbeke, is feestelijk geopend. De oude brug was te laag en werd vervangen door een hogere brug, zodat schepen met 3 lagen containers daar nu kunnen passeren. De werken duurden anderhalf jaar.

Vanaf vandaag kunnen wandelaars, fietsers en al het andere wegverkeer weer de Leie over via de Munkenbrug. Janne Baert heeft een mooie kledingzaak op een paar honderd meters van de nieuwe Leiebrug. “Ik ben zeer blij dat de brug terug gebruikt kan worden. Daarnet was er een klant uit Ooigem die snel wou passeren om te kijken of er iets naar haar goesting hing. Dat gebeurde het voorbije jaar niet meer, zeker niet als klanten gewoon even willen komen kijken.” Janne kent het gevoel maar al te goed. “Normaal passeer ik elke dag aan een broodjeszaak in Ooigem en stop ik voor een belegd broodje. Maar sinds de werken 1,5 jaar geleden zijn gestart, raak ik niet meer in Ooigem.”

Wekelijks pintje

Marleen Himpe is cafébazin van ’t Paradijs in Ooigem. “De opening van de brug is voor mij het nieuws van de dag. Want ik heb behoorlijk wat klanten die de Leie oversteken vanuit Desselgem om hier een pint te komen drinken. Sinds de werken aan de brug gebeurde dat niet meer. Het was voor velen veel te ver om een omweg te doen via Waregem of Harelbeke.” Een man uit Desselgem geeft de cafébazin gelijk. “Ik ben enkel op maandag vrij en op zo’n dag breng ik normaal een bezoekje aan Marleen. Mijn familie woont hier. Maar dat is nu toch weer een jaar geleden. Omrijden via Harelbeke is toch wat te ver. Na anderhalf jaar zit ik hier eindelijk weer! Marleen, ik ga dat vieren met een pintje”, zegt hij overtuigd. 

Niet zo steil

Fleur Vandecaveye maakt een trainingsritje van 3 uur met de fiets. “Het is tof dat de brug weer open is, dat maakt het gemakkelijker om een ritje te maken tussen Waregem, Ooigem, Desselgem en Ingelmunster. Het is ook een licht lopende brug, niet zo steil als sommige andere bruggen in de buurt”, zegt de jonge wielrenster uit Waregem. 

Radio 2

Meest gelezen