© facebookpagina TeamPia

"Baby" Pia, die intussen een kleuter is, zet eerste stapjes thuis in Lier dankzij staprobot

"Baby" Pia, die een zeldzame spierziekte heeft en bekend werd na een massale geldinzamelactie, is intussen een kleuter van 3,5 jaar. Het gaat steeds beter met haar en ze maakt vooruitgang. Ze leert nu stappen met de hulp van een staprobot. "Hier wordt ze zo blij van, ze vraagt heel vaak om te kunnen stappen, vertelt haar mama Ellen De Meyer.

Via een massale sms-actie kon bijna 2 miljoen euro ingezameld worden voor het medicijn dat Pia kon helpen voor haar zeldzame spierziekte SMA. Dankzij die levensreddende prik gaat het nu goed met Pia en ze heeft nu ook haar eerste stapjes gezet. Een staprobot helpt haar een stapbeweging te maken, waardoor ze zich nu ook zelf kan voortbewegen thuis. Haar fiere mama Ellen De Meyer zette het heuglijke nieuws op de facebookpagina van TeamPia. 

Pia gaat nu al elke zaterdag trainen op een staprobot in het Antwerpse  revalidatiecentrum TrainM. Die robot leert haar hoe ze een stapbeweging moet maken. "Omdat dat maar één keer per week een uurtje is en Pia het zo graag doet, zochten we een andere manier om haar ook thuis te kunnen laten voortbewegen. Zo zijn we bij de NF-walker terechtgekomen, die we op proef thuis hebben", zegt mama Ellen.

Beluister hier het gesprek met Ellen De Meyer, mama van Pia, op Radio 2 Antwerpen.

Pia gaat intussen naar een gewone kleuterschool en ook dat loopt goed. "Ze gaat heel graag en ze ligt goed in de groep. Het is een ongelooflijk vrolijk kind. Ze heeft een sterk willetje, maar dat zien we graag", lacht Ellen.

Meest gelezen