rotonde Haring in Aalst waar de N9 en de N405 samenkomen - foto Google Maps

Vlaanderen maakt anderhalf miljoen euro vrij voor Aalsterse fietspaden

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) voorziet anderhalf miljoen euro voor de heraanleg van de fietspaden van de drukke N9 en N405 in Aalst. De fietsersbond is tevreden en hoopt dat ook de rotonde Haring, die de steenwegen verbindt, wordt aangepakt. 

Vlaanderen maakt bijna anderhalf miljoen euro vrij om de fietspaden, bushaltes en trottoirs langs de N9 en N405 in Aalst aan te passen. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Stijn De Roo (CD&V) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Voor het traject langs de N9 voorziet Vlaanderen 600.000 euro, voor dat langs de N405 870.000 euro. 

Fietspaden, bushaltes en trottoirs

Aan de N9 zullen de fietspaden tussen de rotonde Haring en de Sint Annalaan heraangelegd worden. In één beweging worden ook de bushaltes er toegankelijker gemaakt en wordt ook gekeken of er trottoirs aangepakt moeten worden. De werken worden gecombineerd om zo weinig mogelijk hinder te voorzien.  Aan de N405 wordt het traject tussen de rotonde Haring en de Steenweg te Denderleeuw ook onder handen genomen. De plannen liggen er nu, de werken zelf starten ten vroegste volgend jaar. 

We zijn tevreden met de investeringen en hopen dat ook de rotonde zelf aangepakt wordt

Marleen Stallaert, fietsersbond Aalst

De fietsersbond reageert tevreden. "We wachten al lang op deze werken en zijn blij dat ze er nu komen. We hopen dat in één beweging ook de rotonde Haring herbekijken wordt, daar gebeuren nog te vaak ongevallen", zegt Marleen Stallaert van de fietsersbond.  

Meest gelezen