Radio 2

Brandweer redt 3 piepkleine kuikentjes in rioolput en herenigt ze met mama eend in Koekelare

In Koekelare kon een brandweerman drie piepkleine kuikentjes uit een riool redden. De kuikentjes waren nog maar enkele dagen oud en tijdens een wandeltocht naar de vijver in een riool beland. Een buurtbewoonster merkte het scenario plots op en verwittigde de brandweer.

De brandweer staat altijd paraat om te redden wie in nood verkeert, of het nu mensen of dieren zijn. Ook de allerkleinsten kunnen op hun hulp rekenen, dat bewees de brandweer van Koekelare donderdagavond. Een brandweerman kon drie piepkleine kuikens bevrijden uit de riool en met de mama eend herenigen. 

Dat gebeurde aan de wijk De Wallaart, bij een vijver, waar mama eend wellicht naar op weg was. Onderweg konden drie van de vier kuikentjes zich niet bedwingen en sprongen in het rioolputje.  Helaas konden ze zelf niet meer naar boven komen.

Een buurtbewoonster merkte plots een eend op die zich behoorlijk druk aan het maken was. Toen de bewoonster ging kijken zag ze de drie kuikens rondzwemmen in het rioolwater. Een ploeg van de brandweer snelde ter plaatse en kon de kuikens snel uit de rioolput bevrijden. Om te vermijden dat mama eend zou achterblijven namen ze ook het vierde kuikentje in de hand en stapten ze ermee naar de vijver. Op het gras aan de rand van de vijver werden de kuikentjes herenigd met hun mama. 

Meest gelezen