AFP or licensors

Will Smith mag tien jaar lang niet naar Oscaruitreiking komen, na klap in het gezicht van komiek Chris Rock

Acteur Will Smith is de komende 10 jaar niet welkom op de uitreiking van de Oscars. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Smith sloeg tijdens de ceremonie op 28 maart komiek Chris Rock op zijn gezicht nadat die een grap had gemaakt over Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith. Smith zegt de beslissing te aanvaarden.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie van de Oscars, heeft besloten om acteur Will Smith de komende 10 jaar te weren van de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. De academy had eerder al de slag van Smith "onaanvaardbaar en pijnlijk" genoemd.

De organisatie excuseert zich ook voor hoe ze het de avond zelf heeft aangepakt. Na de slag is Smith niet alleen in de zaal gebleven, maar viel hij ook in de prijzen. "We hebben een kans gemist om een voorbeeld te stellen aan onze gasten en onze kijkers", klinkt het.

In een persbericht heeft Smith intussen laten weten dat hij de beslissing van de organisatie accepteert en respecteert.

Wat is er gebeurd? 

Will Smith won de Oscar voor beste acteur en nam die in tranen in ontvangst. Even ervoor was hij op het podium gestapt om een mep uit te delen aan komiek Chris Rock die een grap gemaakt had over zijn vrouw, Jada Pinkett Smith. Chris Rock vergeleek haar met G.I. Jane, een rol waarvoor actrice Demi Moore haar haar afschoor. Jada Pinkett Smith lijdt aan alopecia, een aandoening waardoor haar haar uitvalt en kon duidelijk niet met de grap lachen. 

Will Smith leek eerst wel nog even te lachen, maar stormde toen het podium op om Chris Rock een klap in het gezicht te geven. Toen hij weer op zijn plaats zat, zei hij tot twee keer toe: "Neem nooit nog de naam van mijn vrouw in je verdomde mond!". 

Bekijk hier het bewuste moment waarop Will Smith naar Chris Rock toegaat en uithaalt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen