Radio 2

Knaldrang, ideetjes opdoen of grenzen verleggen: de Eroticabeurs opent de deuren in Gent

In Gent heeft de Eroticabeurs de deuren geopend na twee jaar afwezigheid. Wie belangstelling heeft, kan terecht bij een 60-tal standhouders, 10 podia, ontelbare shows en verschillende clubs. "Je voelt de knaldrang in de lucht hangen", zegt organisator Nicole Martens. "Hier hebben we allemaal zo lang op gewacht."

Twee jaar lang deed Vlaanderen het zonder Eroticabeurs wegens de coronamaatregelen, sinds gisteren is hij er weer. De beurs startte met een kleine traditie: Nicole Martens en haar naaste medewerkers dronken samen snel een fluitje champagne aan één van de bars. “Bijgeloof, maar als we dit niet doen wordt het geen goede beurs”, zegt ze. 

Ook Chatilloe en Selina Pearl drinken een glaasje mee. Die laatste regelt drie dagen lang het seksueel verkeer in de Ladies & Gentlemen Club (L&G Club). “Seksuele spelletjes, een pikante quiz, zo snel mogelijk een condoom over een banaan schuiven of gewoon genieten van de striptease-acts op het podium”, somt Selina Pearl op terwijl ze haar latex pakje nog eens goed schikt. “Eindelijk kunnen we weer wat mensen entertainen. We hebben hier verdorie twee jaar op moeten wachten.”

Organisator Nicole Martens met achteraan Chatelloe en Selina Pearl
Radio 2

Wie zijn de bezoekers?

Een koppel uit Waterland-Oudeman komt voor de eerste keer naar een Eroticabeurs. “Gewoon uit pure nieuwsgierigheid en om te kijken wat hier allemaal gebeurt”, zeggen de twee. Een uurtje later wrijft de mevrouw over het blinkende lijf van een halfnaakte man op het podium van de L&G Club, terwijl de man aan de kant toekijkt. Een eindje verderop snuistert een vrouw uit Deinze in de artikels van SM Factory. “Ik kom hier mijn grenzen verleggen, maar meer zal ik er niet over vertellen”, zegt ze.

Radio 2

30 jaar ervaring

Taurus van SM Factory uit Brecht verkoopt al 30 jaar gadgets en hulpmiddeltjes die mensen moeten prikkelen op seksueel vlak. “Ik heb hier van alles liggen voor fetisjisten en BDSM’ers. Leder, lak en latex zijn de meest gebruikt grondstoffen, vooral voor de fetisjisten. En dan heb je het meer ruigere werk Bondage, Dominantie, Sado-Masochisme (BDSM). 

“Leren zweepjes en handboeien, verchroomde kettingen of speeltjes die een orgasme ophouden, dildo’s in de vorm van een kabouter, of een levensgrote vuist met arm voor mensen die houden van fistfucking. Een attribuut dat er bij sommigen ingaat tot voorbij de elleboog.”

Taurus verkoopt attribuut dan kan gebruikt worden bij fistfucking
Radio 2

Geen slipje = gratis toegang

Iedereen die zich gisteravond aanbood aan de kassa zonder slipje en met een rok, kon gratis binnen. “Zo’n 100 mensen hebben dat vanavond al gedaan”, zegt de persoon die alles controleert. “Dat gebeurt gewoon hier, in de rij aan de ingang. Maar we doen niet echt moeilijk, ze moeten gewoon de rok even tot boven de billen hijsen zodat we het visueel kunnen checken. Fouilleren is uit den boze!”. 

Overigens loopt niet iedereen met een rok zonder slipje rond. “Ik mocht niet van mijn vriend”, zegt een jonge vrouw uit Aalst. “Maar ik verlies er niets mee, want hij heeft wel mijn ticket betaald!”

Shibari Workshop

Veel puur naakt loopt er niet rond op de beurs. “We houden het graag fatsoenlijk en netjes, er zijn nog grenzen”, zegt Nicole Martens. Terwijl aan de Fetish Club een naakte vrouw gebondeerd met touwen omhoog getakeld wordt aan een zware ketting. Kashira Kariki, geeft commentaar bij de Shibari-Workshop. Ze heeft enkel een latex masker, handboeien en schoenen aan. “Hier blijft het nog braaf tijdens de demonstratie, maar in de Fetish Club gaan we een stapje verder voor iedereen die wil meedoen.”

De Eroticabeurs loopt nog tot zondag 10 april in Gent. Later dit jaar volgen ook de editie Antwerpen, Genk, Mechelen en Hasselt. 

Aan de Fetish Club was er een workshop bondage met touwen
Radio 2

Meest gelezen