Supporters Union Sint-Gillis nemen de straten in met "Zwanzeparade"

De straten van Sint-Gillis en Vorst kleurden zondag geel-blauw. Enkele honderden supporters van voetbalclub Union Sint-Gillis hebben een "Zwanzeparade" gehouden om geld in te zamelen, en om tegelijkertijd hun titel van vorig jaar in 1B en hun huidige leiderspositie in 1A te vieren. 

De feestelijkheden begonnen zondag om 12 uur voor het gemeentehuis van Sint-Gillis. Verschillende kraampjes werden opgezet om er drank, eten, fanshirts en andere accessoires van Union Sint-Gillis te verkopen. De supporterclubs willen zo geld ophalen om voor oudere fans uit de rusthuizen in Sint-Gillis en Vorst vervoer te regelen naar het Joseph Marienstadion. Zo kunnen zij binnenkort live toch nog eens de sfeer opsnuiven van een voetbalmatch.

Fanfare

Onder muzikale begeleiding van de fanfare van Moulbaix vertrok een lange stoet van muzikanten en Union-fans om iets na 16 uur aan het gemeentehuis van Sint-Gillis. Een klein uur later bereikten ze de thuisbasis van Union in het Dudenpark in Vorst. De supporters zongen onderweg hun keel al schor, maar aan het stadion kwamen er nog wat decibels bij. 

Ik heb speciaal mijn oogschaduw geel-blauw gedaan, voor Union, maar ook voor Oekraïne

Supporter Union

De sfeer tijdens de parade zat goed en klassiekers als 'Waar is dat feestje' waren van ver te horen. "Dit is echt een hoogdag voor ons. De winst van vorig jaar vieren en onze positie van nu. En daar stopt het niet hé", zegt Union-fan Carlo. Een andere fan vult aan: "Ik woon in Sint-Gilles, dus ik ben een echte 'Unionist'.  Dat we dit kunnen doen voor de oudere supporters is heel mooi". 

Meest gelezen