Mako en Kei Komuro in november op de luchthaven in Tokio, voor hun vertrek naar de VS.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Van prinses naar vrijwilliger: Japanse ex-prinses Mako aan de slag in New Yorkse museum "The Met"

De voormalige Japanse prinses Mako is aan de slag in het Metropolitan Museum of Art in New York. Mako verhuisde afgelopen november naar de Verenigde Staten, nadat ze afstand had gedaan van haar titels om met een gewone burger te trouwen.

De voormalige prinses Mako verhuisde in november 2021 naar de Verenigde Staten, een maand nadat ze was getrouwd met Kei Komuro, een gewone burger en advocaat. Door dat huwelijk verloor Mako, die de achternaam van haar echtgenoot heeft overgenomen, haar keizerlijke titel.

BEKIJK - Het afscheid van de voormalige prinses Mako van haar familie eind vorig jaar:

Videospeler inladen...

Sinds de verhuizing naar New York houdt het koppel zich op de achtergrond en uit de media. De ex-prinses gebruikt nu wel haar kennis van kunstgeschiedenis door curator te zijn in het Metropolitan Museum of Art in New York, een van de grootse kunstmusea ter wereld. Volgens The Japan Times zou ze dat op vrijwillige basis doen.

Ze helpt met het samenstellen van een tentoonstelling van schilderijen geïnspireerd op het leven van Ippen, een 13e-eeuwse belangrijke Japanse monnik. 

Mako en Kei Komuro tijdens een persconferentie in oktober.

Kunstachtergrond

De voormalige prinses studeerde af aan de International Christian University in Tokio met een diploma in kunst en cultureel erfgoed. Ze is ook twee keer naar het Verenigd Koninkrijk getrokken om te studeren. Nadat ze in 2012 kunstgeschiedenis had gestudeerd aan de Universiteit van Edinburgh, behaalde Mako in 2016 haar masterdiploma in kunstmuseum- en galeriestudies aan de Universiteit van Leicester.

Toen ze nog een royal was, werkte Mako als onderzoeker aan het gewaardeerde Universiteitsmuseum van de Universiteit van Tokio, waarbij ze haar onderzoek jongleerde met koninklijke taken.

Meest gelezen