Vilvoordse politie kan na klopjacht drugsdealer van dak plukken

In het centrum van Vilvoorde is een drugsdealer na een klopjacht opgepakt op het dak van een woning waarop hij gevlucht was. 

De actie ging niet onopgemerkt voorbij want alles begon bij een politie-controle in de ondergrondse parking van het centraal gelegen Lidl-warenhuis. "Het ging om een 18-jarige jongeman die vorige week al betrapt was met verdovende middelen", vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "Zodra de politie hem wou controleren, vluchtte hij weg. Ter plaatse werd cannabis aangetroffen. Ook bij een huiszoeking bij de jongeman thuis werd cannabis gevonden en attributen voor de verkoop ervan." 

Om de man op het spoor te komen, vroeg de lokale politie versterking van de helicopter van de federale politie en zo kon hij na een uur worden teruggevonden. Hij had zich verscholen op het dak van een woning. Het parket heeft de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vraagt zijn aanhouding.

Meest gelezen