Jan Mees

Wielerwedstrijd "Dwars door het Hageland" krijgt extra dag voor gravelfietsers

Goed nieuws voor al wie houdt van fietsen op onverharde wegen want de wielerwedstrijd "Dwars door het Hageland", krijgt er een extra dag bij voor gravelfietsers. Een dag na de profs, op zondag 12 juni kunnen ze zich laten gaan op de gravelstroken van het parcours. 

Zaterdag 11 juni vindt de wielerwedstrijd "Dwars door het Hageland" plaats met aankomst op de Citadel in Diest. Sinds een paar jaar loopt de wedstrijd deels over onverharde wegen. Het ideale terrein voor gravelfietsen. Dat zijn koersfietsen met wat bredere banden en een steviger kader. De laatste jaren is deze fietsdiscipline erg populair. Daarom organiseert de stad Diest samen met eventbureau Golazo de dag na de officiële wedstrijd, "Dwars door het het Hageland" voor vrije tijd gravelfietsers.  

Gravelregio

Schepen van sport in Diest Rick Brans (Open Diest) denkt dat het een groot succes kan worden: "Iedereen kent intussel wel de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland. En we vonden het belangrijk om daar iets extra mee te doen, zodat wielerliefhebbers ook zelf het parcours kunnen ervaren. Ik dank dat onze streek echt the place to be is voor iedereen die wil genieten van het gravelfietsen of die het wil leren kennen." 

Citadel

De start en aankomstplaats liggen op de Citadel in Diest. Het parcours bevat alle  stroken uit het parcours van de profs aangevuld met nog meer  onverharde wegen en heuvels uit de streek zoals Prinsenbos, Demerbroekstraat, Demerdijk, Poggio, Vlooybergtoren, Maagdentoren, en verschillende wijngaarden. Je kan kiezen tussen tochten van 60 km, 90 km of 120 km. Voor wie graag met het hele gezin een graveltocht maakt is er een familietocht van 25 km.

Meest gelezen