Assistentiehond Zenn van wijlen rolstoelatlete Marieke Vervoort overleden in Diest

In Diest is assistentiehond Zenn gestorven. De hond was jarenlang de steun en toeverlaat van wijlen rolstoelatlete Marieke Vervoort. Vervoort leed aan een spierziekte maar  behaalde desondanks verschillende medailles als paralympiër. Haar hond Zenn begeleidde haar en hielp haar overal waar dat kon, tot aan haar dood eind 2019. 

Het was een vertrouwd gezicht: waar je rolstoelatlete Marieke Vervoort zag, daar zag je ook haar trouwe assistientiehond Zenn. Marieke kreeg Zenn cadeau als puppy en liet het dier van jongs af aan door de vzw Canisha opleiden tot assistentiehond.  Zo kon hij haar jarenlang begeleiden, naarmate de spierziekte van Marieke Vervoort haar steeds verder beperkte in haar mogelijkheden.

Assistentiehond Zenn was Marieke Vervoorts meest trouwe supporter:

Videospeler inladen...

Na haar overlijden in oktober 2019, werd Zenn geadopteerd door de ouders van Marieke. Daar is hij gisteren overleden. Het dier is bijna 14 jaar oud geworden.

BEKIJK - Marieke Vervoort stierf op 22 oktober 2019, bekijk in deze reportage uit "Het journaal" van toen een overzicht van haar leven en haar carrière:

Videospeler inladen...
Zenn bij de uitvaart van 'baasje' Marieke Vervoort
Zenn werd samen met Marieke Vervoort en andere atleten ontvangen door toenmalig premier Elio Di Rupo.
In de ronde van Frankrijk 2013 maakten Marieke Vervoort en Zenn kennis met ploegleider Patrick Lefevere

Meest gelezen