Photographie Vandercam

Vlaamse miljoenen moeten meer toeristen naar bierbrouwers lokken

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 3 miljoen euro vrij om meer toeristen tot bij Vlaamse bierbrouwers te lokken. Het geld gaat naar projecten waarmee ze in of rond hun brouwerij de beleving rond hun ambacht kunnen verhogen.

België en dus ook Vlaanderen genieten wereldwijde faam voor 's lands eeuwenoude biertraditie. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) weet dat ook. Maar toch ziet ze nog veel onontgonnen mogelijkheden om aan toeristen de producten, de verschillende bierstijlen, de tradities en de verhalen rond onze biercultuur te leren kennen.

Ze heeft daarom, via Toerisme Vlaanderen, 3 miljoen euro vrijgemaakt om de beleving voor die toeristen bij de Vlaamse bierbrouwers nog te verhogen. In praktijk kunnen bierbrouwers projecten indienen om aanspraak te maken op een deel van dat geld: het gaat om bouw- of verbouwingsprojecten in en rond hun brouwerij die gericht zijn op toeristen, maar ook om digitale projecten en virtual reality die hun ambacht in de kijker zetten.

Het geld was oorspronkelijk bedoeld als relancesteun, om de Vlaamse bierbrouwers een duwtje in de rug te geven na de coronacrisis. Maar het kan volgens Demir momenteel erg gelegen komen nu de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een deel van hun afzetmarkt heeft doen verdwijnen.

Meest gelezen