Radio 2

350.000 overnachtingen tijdens paasvakantie in Limburg

Tijdens de paasvakantie werden ruim 350.000 overnachtingen geboekt in onze provincie. En er zijn ook meer dan 86.000 fietsers geteld. De goede cijfers zijn te danken aan het mooie weer in de tweede week van de paasvakantie en het verlengde paasweekend. 

"Met ruim 350.000 overnachtingen kijken we tevreden terug op de paasvakantie in Limburg", vertelt voorzitter van Visit Limburg Igor Philtjens (Open VLD). "De stralende lentezon in het paasweekend zorgde voor een fantastische afsluiter. Zowel de Limburgers zelf als onze gasten hebben duidelijk genoten van een betekenisvolle paasvakantie in onze groene provincie."

Staycation

De vakantieparken waren tijdens de paasvakantie voor meer dan 86 procent volgeboekt. Bijna 2 op de 3 logiesuitbaters zegt dat de coronapandemie een minder grote impact heeft, maar dat een vakantie dicht bij huis nog altijd in trek is. 

“De fietscijfers liggen deze paasvakantie iets hoger dan in 2021", gaat Philtjens verder. "Het gure weer in de eerste week van de paasvakantie tekent zicht uiteraard af, maar met het goede weer in de tweede week zien we de cijfers in stijgende lijn gaan. Zo mochten we tot nu toe ruim 86.000 fietsers ontvangen in Limburg tijdens de paasvakantie."  De bloesems in Haspengouw en in de Japanse Tuin in Hasselt waren zoals verwacht voltreffers.

Meest gelezen