Radio 2

AA Gent-supporters trekken massaal naar Brussel voor bekerfinale tegen Anderlecht

Supporters van AA Gent gaan via bus en trein naar Brussel voor de bekerfinale deze namiddag tegen Anderlecht. 20.000 Gent-supporters zullen in het Koning Boudewijnstadion hun favoriete club naar de zege proberen schreeuwen. 

Deze namiddag om 15.00 uur spelen AA Gent en Anderlecht de finale van de Beker van België. En vanmorgen vroeg stonden de supportersbussen al vertrekkensklaar. "Deze ochtend hebben we eerst nog samen ontbeten en daarna zijn we vertrokken richting Brussel. Het was een fantastische rit met veel ambiance", klinkt het bij AA Gent-supporter Guus van der Kreeft van supportersclub De Mutskes.

Radio 2

"Samen met de andere supporters overlopen we alle mogelijke opstellingen", zegt de supporter. "En zoals het een goede supporter betaamd moeten we nu pintjes drinken en de concentratie goed houden", lacht hij.

Bekijk hier een filmpje van de sfeer op de supportersbus.

Videospeler inladen...

Via trein

Ook aan het Gentse Sint-Pietersstation waren deze voormiddag al veel supporters te zien die richting Brussel gaan. "Ik ben gisteren vroeg gaan slapen om vandaag vroeg te kunnen vertrekken", klinkt het bij een Buffalo-supporter. 

"Dit is de moeilijkste match van het jaar voor mij", klinkt het bij een andere supporter. "Ik ben eigenlijk voor 60 procent supporter van Anderlecht. Maar ik hoop toch Gent zal winnen zodat (als Anderlecht het kampioenschap wint) beide ploegen dit seizoen een prijs winnen."

Radio 2

Ook in het fandorp in Brussel zorgen de supporters voor sfeer.

Videospeler inladen...

Meest gelezen