Brandweer Brussel

Tweede zware brand op één dag tijd in Schaarbeek: 20 mensen moeten elders onderdak zoeken

Een woning in Schaarbeek heeft zondagavond zware schade opgelopen na een brand. De twintig bewoners werden allemaal geëvacueerd en moeten voorlopig elders onderdak zoeken. Het is de tweede zware brand in Schaarbeek op één dag tijd.

Zondag brak er omstreeks 21.30 uur brand uit in een woning met vijf verdiepingen in Schaarbeek. Volgens de eerste vaststellingen van brandweer Brussel ontstond de brand in de keuken op de derde verdieping. "Alle vloeren in de woning waren van hout en daardoor verspreidde het vuur zich snel naar de vierde verdieping", zegt Walter Derieuw de Brusselse brandweer. "Ook de achtergevel en de trappen vatten snel vuur."

Tijdens de evacuatie moest de brandweer verschillende deuren inbeuken om op zoek te gaan naar slachtoffers. Er raakte niemand gewond. Door de brand is het hele gebouw voorlopig onbewoonbaar. De derde en vierde verdieping hebben zware schade opgelopen. De andere verdiepingen liepen rook- en waterschade op. Alle bewoners werden opgevangen door de politie en de gemeente Schaarbeek. Er wordt noodopvang voor hen gezocht.

Brandweer Brussel

Meest gelezen