Radio 2

Drie moeders uit Deinze geven cheque van 7.650 euro aan Zelfmoordlijn

Tijdens een benefietconcert in Deinze hebben drie moeders een cheque gegeven aan de Zelfmoordlijn. De moeders verloren alle drie hun zoon aan zelfdoding en willen zelfdoding meer bespreekbaar maken. De moeders organiseren in de loop van het jaar nog enkele inzamelacties. 

Afgelopen weekend brachten drie moeders, Bénédicte, Greet en Doris, uit Deinze zo'n 520 toeschouwers naar de Brielpoort in Deinze. "We hebben ons benefietconcert twee keer moeten uitstellen door corona, maar het is nu in het paasweekend toch gelukt", blikken ze tevreden terug. "Het werd echt een avond om nooit te vergeten. Er zaten heel wat lotgenoten in de zaal, en je kon de warmte echt voelen."

Tijdens het benefietconcert bracht zanger Stan Van Samang zijn hit "Een Ster". "Op dat moment waren onze zonen meer dan ooit dicht bij ons", zegt mama Doris. "Dat was niet alleen een speciaal moment voor onze drie jongens, maar voor iedereen hierboven."

Op het podium werd ook een eerste cheque van 7.650 euro overhandigd aan de Zelfmoordlijn. Dat bedrag was de opbrengst van een pannenkoekenverkoop in oktober. Hoeveel afgelopen weekend opbracht is nog niet duidelijk. "Maar dankzij de steun van onze 70 vrijwillige medewerkers, de vzw Miracle en heel veel sponsors gaan we hopelijk weer een mooi bedrag kunnen overmaken aan de Zelfmoordlijn", zegt zeggen ze nog.

En voor wie zelf zit met vragen over zelfdoding, kan altijd terecht bij de zelfmoordlijn, op telefoonnummer 1813  of bij teleonthaal, op nummer 106. Je kan ook mailen of chatten. Die gegevens vind je op zelfmoord1813.be en op tele-onthaal.be

Meest gelezen