Pixabay

Gentse hotels blikken tevreden terug op paasvakantie

De Gentse hotels blikken tevreden terug op de voorbije paasvakantie. De hotels zaten tijdens de weekends vol, in de weekdagen was er een bezetting van 70 procent. En ook eind deze maand verwacht de hotelsector in Gent veel bezoekers voor de Gentse Floraliën.

De paasvakantie lokte heel wat toeristen naar Gent.  En dat was goed nieuws voor de hotels. "Zowel tijdens het eerste als het tweede weekend van de paasvakantie zaten de hotels vol", klinkt het bij Rudy De Wit van de Gentse hotelsector. "Tijdens weekdagen zagen we iets minder bezoekers. Toen hadden de hotels een bezetting van ongeveer 72 procent. Maar over het algemeen kunnen we tevreden terugblikken op de vakantieperiode."

Toeristen uit Wallonië

"De vele bezoekers hebben we vooral te danken aan de talrijk opgestartte campagnes via sociale media", zegt De Wit. "Die campagnes hebben zich zowel op mensen uit binnen- als buitenland gericht. Zo kwamen er naast Nederlanders, Fransen en Britten ook heel wat mensen vanuit Wallonië naar Gent."

Ook de komende weken worden heel wat toeristen verwacht in Gent. "We kijken al uit naar de Floraliën die volgende week van start gaan. Ook dan verwachten we volle hotels tijdens de weekends. En net zoals tijdens de weekdagen van de paasvakantie, zullen veel mensen last minute nog een kamer boeken", besluit De Wit.

Meest gelezen