Radio 2
Didier Verbaere

Goederentrein blaast man weg aan sporen in Evergem

Aan een overweg in Evergem werd vanmiddag een wachtende man weggeblazen door een voorbijsnellende trein. De man overleefde het ongeluk, maar werd toch naar het ziekenhuis gebracht. "Dit voorval bewijst nogmaals dat het nooit een goed idee is om dicht bij de sporen te staan", zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel. 

Iets voor 14.00 uur kreeg spoorwegbeheerder Infrabel melding van een opvallend ongeluk aan een overweg in gemeente Evergem. "We kregen het bericht dat een man werd aangereden door een goederentrein", zegt woordvoerder Thomas Baeken. "Maar die versie werd later bijgesteld. Uiteindelijk bleek dat de man te dicht bij het spoor stond, vermoedelijk zelfs al voorbij de slagbomen. Door de luchtverplaatsing van een voorbijgaande goederentrein werd hij weggeslingerd."

"Sta nooit voor de slagbomen"

"Het ongeluk toont nogmaals aan dat het belangrijk is om áltijd achter de slagbomen te wachten", waarschuwt Baeken. "Ga er nooit voor staan, want dan riskeer je een aanrijding en zoals we hier zien kan je jezelf ook kwetsen door de luchtverplaatsing van een voorbijrazende trein."

De man overleefde het ongeluk, maar werd toch overgebracht naar het ziekenhuis. "Over zijn huidige toestand is momenteel weinig informatie", laat Baeken nog weten.

Meest gelezen