Jacuzzi vat vuur door onkruidbrander in Retie: brandweer raadt af om branders te gebruiken

In Retie heeft een jacuzzi vuur gevat nadat een bewoner onkruid probeerde weg te branden in de tuin. De jacuzzi raakte zwaar beschadigd maar er vielen geen gewonden. "Als brandweer raden wij het gebruik van deze branders af, er gebeuren te snel ongelukken mee", zegt Ruut Van Laer van de brandweerzone Taxandria.

De brand ontstond aan een jacuzzi in een tuin aan de Oude Arendonksebaan in Retie. Volgens de brandweer was de bewoner onkruid aan het wegbranden en is het vuur overgeslagen. Er vielen gelukkig geen gewonden, maar de schade aan de jacuzzi is groot. Retie ligt in de brandweerzone Kempen, maar het was uiteindelijk de brandweer van de zone Taxandria die als eerste ter plaatse was en de brand kon blussen.

Met zo'n branders gebeuren snel incidenten, je gebuikt ze beter niet

Ruut Van Laer, brandweerzone Taxandria

"Met zo'n branders voor onkruid gebeuren wel vaker incidenten, dus je gebruikt ze beter niet", zegt Ruut Van Laer van de brandweerzone Taxandria. "Als het droog is en er staat wat wind kan er tijdens het gebruik van zo'n brander al snel een grote brand ontstaan. Je gebruikt beter een hark of een onkruidborstel. Als je toch een brander wil gebruiken, hou dan altijd een emmer water of een tuinslang bij de hand om de verbrande plekken meteen nat te maken."

Meest gelezen