Belga

Jury wordt gekozen voor assisenproces over de moord op Genkse Luana (24) 

Deze namiddag wordt in Tongeren de jury samengesteld voor het assisenproces over de moord op Luana uit Genk. De jonge vrouw van 24 werd in 2017 op enkele meters van haar voordeur neergestoken tijdens een ruzie met haar ex-partner en  haar goede vriendin.

Op 5 juni 2017 was er een heftige ruzie tussen Luana en haar ex-partner Emrah T. (35) die op dat moment een relatie had met Anastasia N. (27). Luana kwam die avond tijdens het wandelen met haar vriend en haar kind het andere koppel tegen. De sfeer tussen beide koppels zat al even niet meer goed. Slachtoffer Luana had samen een kind met beschuldigde Emrah T., en met de andere beschuldigde Anastasia N. was ze ooit goed bevriend. 

Wat er precies gebeurd is, daar bestaat nog veel betwisting over die op de zitting behandeld zal worden

Philip Daeninck, advocaat burgerlijke partij

“Het is een bijzonder proces omdat al duidelijk is dat er een ruzie is ontstaan tussen vier personen die elkaar goed kennen”, vertelt Philip Daeninck, advocaat van een van de burgelijke partijen. “Die ruzie is dermate geëscaleerd dat er iemand is overleden. Maar wat er precies gebeurd is, daar bestaat nog veel betwisting over die op de zitting behandeld zal worden.”

Fatale messteek

Straks wordt de jury samengesteld. De twaalf gezworenen zullen moeten oordelen wie van de twee beschuldigden de fatale messteek heeft toegediend. Vrijdag start het proces met de ondervraging van Emrah T. en Anastasia N. De uitspraak wordt volgende week donderdag verwacht.

Meest gelezen