Kennedytunnel in Antwerpen weer open sinds half vijf vanochtend: "Monsterfiles zijn uitgebleven"

De Kennedytunnel in Antwerpen in de richting van Nederland is sinds 4.30 uur vanochtend opnieuw open voor het verkeer. De tunnel was in die richting een heel weekend afgesloten voor herstellingswerken. Monsterfiles zijn uitgebleven.

Vrijdagavond om 21 uur werd de Kennedytunnel in Antwerpen afgesloten in de richting van Nederland. Een dwarsgoot, die instaat voor de afwatering van het regenwater dat in de Kennedytunnel loopt, moest dringend hersteld worden. Want als het water blijft staan, is het niet veilig rijden in de tunnel. De herstelling is vlot verlopen en iets vroeger dan gepland, rond half vijf vanochtend, is de tunnel weer volledig vrijgegeven.

"Monsterfiles zijn afgelopen weekend uitgebleven", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Mensen hebben goed geluisterd naar de verkeersinfo en hebben de buurt vermeden. Het verkeer dat dan toch kwam, moest er op het einde van de E17 af en moest de omleiding volgen. Daar was het wel altijd druk, maar er was nooit echt sprake van monsterfiles. De Liefkenshoektunnel was tijdens de werken tolvrij gemaakt, maar vele automobilisten zijn ook via de Charles de Costerlaan op Linkeroever naar de Waaslandtunnel gereden. Daar was het wel erg druk."

De Kennedytunnel in Antwerpen wordt niet vaak overdag afgesloten maar volgende zondag is het toch weer het geval. Want dan worden de Ten Miles in Antwerpen gelopen. De Kennedytunnel zal daarom weer, enkel in de richting van Nederland, afgesloten zijn voor het verkeer vanaf half 12 tot 17 uur, maar enkel op zondag deze keer.

Meest gelezen