Facebookpagina Wouter Proost

Moeder verdwenen bergwandelaar uit Heverlee vraagt toeristen uit te kijken in Franse Alpen

De moeder van een bergwandelaar uit Heverlee, die verdween in de Franse Alpen, doet een oproep om uit te kijken naar haar zoon of naar zijn spullen. Nu het mooier weer wordt en opnieuw meer mensen op trekking gaan, vraagt ze om uit te kijken naar sporen van haar zoon. Mogelijk zal het smeltwater de komende maanden  zijn lichaam of tent meesleuren zodat er een einde komt aan de onzekerheid.

Sinds 16 augustus 2021 ontbreekt elk spoor van Wouter Proost. Toen belde hij voor het laatst met zijn moeder om te vertellen dat hij aan een tocht begon die hem van het Franse skioord "Isola 2000" naar het dorpje Barcelonnette zou brengen. Maar daar kwam hij nooit aan. "De hulpdiensten hebben al het mogelijke gedaan om hem op te sporen. Helaas zonder succes. Omwille van de sneeuw zijn ze gestopt met de opsporingen", schrijft Wouters moeder op Facebook. 

De hoop is nu gevestigd op het warmere weer dat eraan komt. "De hulpdiensten hopen dat door de stroming van het smeltwater in de zomer zijn lichaam of tent zouden meegesleurd worden en er zo een kans bestaat dat ze Wouter nog vinden."

Sprankeltje hoop

De moeder van Wouter hoopt dat meer ogen ook meer kunnen zien. Zeker nu er weer meer mensen op trektocht gaan vraagt ze hen om uit te kijken: "Nu weer meer mensen op trekking gaan vragen we hen om uit te kijken. Aan de hikers die naar deze streek gaan, en zowel de GR 's als de minder betreden paden volgen, vraag ik jullie , indien jullie iets verdachts zien - een tent, slaapzak, rugzak, bril,... - de plaatselijke hulpdienst PGHM hiervan op de hoogte te brengen. Je weet maar nooit. Er blijft steeds een sprankeltje hoop dat we nog iets van hem zouden terugvinden."

Meest gelezen