Foto Instagram

Omroeper AA Gent straks aan de slag in de Heizel: "Hopelijk mag ik veel Gentse doelpunten omroepen"

De vaste stadionomroeper van AA Gent zal straks tijdens de bekerfinale, samen met de omroeper van Anderlecht, de supporters van commentaar voorzien in het Koning Boudewijnstadion. "Ik ben niet aan m'n proefstuk toe, ook tijdens de bekerfinale van 2019 mocht ik er al eens m'n ding doen", zegt hij.

Bart De Jonge is al 10 jaar de vaste stadionomroeper bij AA Gent. Dat doet hij normaal altijd in de Gentse Ghelamco Arena, maar deze namiddag zal zijn stem te horen zijn in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Daar mag hij voor de gelegenheid samen met de omroeper van Anderlecht door de micro brullen. "Het is al de tweede keer dat ik dit mag doen. De vorige keer kende helaas niet de gewenste afloop (Gent verloor in 2019 de bekerfinale van KV Mechelen, ndvr.)"

Doelpunten omroepen

Maar of de omroeper er ook effectief doelpunten zal omroepen, is nog maar de vraag. "Dat werd tijdens de vorige bekerfinale gedaan door een neutrale omroeper van de voetbalbond. Hopelijk mag ik dat nu zélf doen en liefst heel veel", glimlacht De Jonge.

In tegenstelling tot veel supporters zal ik nuchter naar de wedstrijd moeten toeleven

Bart De Jonge, stadionomroeper van AA Gent

"Er is op voorhand wel een scenario opgesteld", gaat de omroeper verder. "In dat scenario staat dan wanneer ik iets mag zeggen en wanneer de omroeper van Anderlecht aan de beurt is. Voor aanvang van de wedstrijd komen we ook nog eens samen om af te stemmen."

De Jonge beleeft de wedstrijd in evenveel spanning als de meeste supporters van AA Gent. "Maar met het enige verschil dat ik nuchter zal moeten blijven. Ik kan het mezelf niet echt veroorloven om dronken mijn werk uit te voeren", lacht hij.

Meest gelezen