Radio 2

BEKIJK - Slalom van Kuurne: zo snel mogelijk tussen 119 poortjes slalommen

Een hele middag lang slalomden een 70-tal rallypiloten om ter snelst tussen 119 poortjes op de Industrielaan en de Noordlaan in Kuurne. “Ik kom hier mijn nieuwe rallyauto testen en ik hoop vooral dat ik geen technische problemen heb. Winnen is voor mij niet zo belangrijk”, zegt Gauthier de Raeve uit Kortrijk.

Paasmaandag is traditioneel de dag van de Slalom van Kuurne. “Heel vroeger werd die nog georganiseerd op de parking van de Ring Shopping, maar ondertussen zijn we al aan de 7de editie bezig hier op het industriepark”, zegt Geert Felhoen van de organisatie. “Het lijkt vrij eenvoudig, zo snel mogelijk rijden zonder de paaltjes te raken, maar eigenlijk is het echt specialistenwerk.”

Te voet verkennen

Topsnelheden zal je hier niet zien, de verkenning gebeurt zelfs te voet. Maar het is wel een zeer spectaculaire sport waar wendbaarheid en techniek komen bovendrijven bij de beste piloten. “Het is een buitenbeentje van de rallysport”, vertelt de Raeve. “Voor het publiek is het zeer interessant want er is constant iemand bezig op het circuit. En voor ons piloten is het ook leuk omdat je je tegenstanders kan bekijken tijdens hun proef. Iets wat in een gewone rally veel moeilijker is.”

“Het is nu al geslaagd”, zegt Geert Felhoen nog voor de eerste piloot gestart is aan zijn slalom. “Drie jaar lang konden we niets organiseren door corona, nu hebben we prachtig weer en er is al behoorlijk wat volk. De top van de slalomspecialisten in België is aanwezig, maar eigenlijk kan iedereen meedoen.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen