Topweekend voor Brusselse Hotels: "Bijna op niveau van voor corona"

Het zonnige weer en het verlengde paasweekend brengen opnieuw meer toeristen naar Brussel. En dat is een goede zaak voor de horeca die een moeilijke periode achter de rug heeft. "Iedereen heeft gewacht op het zonnetje om nog last-minute naar Brussel te komen", klinkt het bij de hotelsector.

"We zijn tijdens dit paasweekend aangenaam verrast", zegt de directeur van Thon Hotels Brussel, Hans Vanderbiesen. "Dat geeft ons moed na de moeilijke periode die we hebben gekend. Dit paasweekend was gelukkig een voltreffer. We zaten zelfs bijna op het niveau van voor de coronacrisis." 

De boekingen in de hotels in Brussel kwamen deze vakantieperiode wel maar traag op gang. "In de eerste week van de paasvakantie was het minder druk dan dat we gedacht en gehoopt hadden",  zegt Yves Fonck, voorzitter van Brussels Hotel Association. "De tweede week verliep wel beter, met als hoogtepunt het paasweekend. Toen zaten de Brusselse hotels vol."

Het is niet omdat het een goed weekend is geweest, dat alles ineens opgelost is

Hans Vanderbiesen, directeur Thon Hotels Brussel

Door corona zijn er nog steeds veel minder congressen en politieke bijeenkomsten in Brussel. En dat is nog steeds een grote aderlating voor de lokale hotels. "Momenteel is er weinig zakentoerisme", meent Yves Fonck. "Dat maakt dat de bezettingen nog lang niet opnieuw op het niveau zijn van 2019."

Ook hoteldirecteur Hans Vanderbiesen blijft voorzichtig. "Het is niet omdat het een goed weekend is geweest, dat alles ineens opgelost is. Vanaf vanavond is het weer een ander verhaal. De boekingen voor mei en juni lopen ondertussen wel vlot binnen", aldus nog Vanderbiesen. 

Meest gelezen