Sporza

Yves Lampaert biedt excuses aan bij  toeschouwer die hij tijdens Parijs-Roubaix een kalf noemde

Wielrenner Yves Lampaert heeft op Twitter en bij Radio 2 West-Vlaanderen zijn excuses aangeboden aan de toeschouwer, die hij gisteren tijdens de wielerklassieker Parijs-Roubaix een kalf had genoemd. Tijdens de slotkilometers reed Lampaert in een bocht en daar stond een toeschouwer op de rijweg te applaudisseren. Toen Lampaert passeerde, sloeg de supporter met zijn hand op de arm van Lampaert waardoor die viel. 

Yves Lampaert leek gisteren op weg naar een podiumplaats in de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix, maar kwam in de slotkilometers stevig ten val na een botsing met een onvoorzichtige fan. "Een supporter? Eerder een kalf", reageerde Lampaert vlak na de wedstrijd. Hij kwam uiteindelijk als 10e over de streep. 

Soms te impulsief in interviews

Nu excuseert Yves Lampaert zich : "Tim Declercq en ik hebben al 100 keer gezegd tegen elkaar: "ge zijt een kalf". Maar soms komt dat verkeerd over en dat was zeker niet de bedoeling. Daarom wou ik me excuseren voor mijn woordgebruik."

Yves Lampaert beseft dat hij soms impulsief reageert: "Soms ben ik te onbezonnen in mijn interviews en laat ik mijn gedachten de vrije loop gaan. Die supporter heeft dat niet expres gedaan natuurlijk, maar de gevolgen waren wel dramatisch voor mij. Een podiumplaats zat er volgens mij zeker in."

Verder vraagt Lampaert aan alle wielersupporters om altijd weg te springen als er renners aankomen.

Meest gelezen