Foto: Welkom Wolf

Beet wolf reetje dood in Kapellen?

In Kapellen hebben wandelaars het aangevreten kadaver van een ree gevonden. Het INBO onderzoekt via DNA-stalen of het om een wolf gaat. "De gebroken ruggegraat wijst mogelijk op de aanwezigheid van een wolf", zegt Jan Loos van Welkom Wolf op Radio 2 in Antwerpen.

In Kapellen hebben wandelaars dit weekend een half weggevreten kadaver gevonden van een ree. Onderzoekers van het Instituut voor Natuur en Bos gaan DNA-stalen analyseren. "Wij krijgen wel vaker zulke foto's. Ook vossen vreten reeën aan. Maar dit dier was verregaand aangevreten en de ruggegraat is doormidden gebeten. Dat doet niet elke vos of hond. Een wolf is dus niet uitgesloten", zegt Jan Loos van Welkom Wolf in Start Je Dag.

Volgens Loos was er recent nog een wolf actief in de regio. "Van december vorig jaar tot begin maart zat wolf Asterix in en rond Kalmthout. Die was eerder in de Antwerpse haven gespot. Wij hebben beelden van 3 maart waarop het dier in de regio Kalmthout te zien is. Op 18 maart is Asterix in Zeeland opgedoken. Een maand lang was de wolf spoorloos maar er is een mogelijkheid dat het dier is teruggekeerd." Vorig jaar rond deze tijd dook er nog een andere wolf op rond de Kalmthoutse heide.

Foto: Welkom Wolf

Meest gelezen