Radio 2

Tram in Gent rijdt nog amper 10 km/u om schommelingen en lawaai door versleten sporen te verminderen

In de Poperingestraat en de Dikkelindestraat in Gent past tramlijn 1 vanaf vandaag zijn snelheid aan tot 10 kilometer per uur. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de reiziger minder door elkaar geschud wordt, en dat de tram minder lawaai maakt. De tramsporen zijn erg versleten en zijn dringend aan vernieuwing toe, maar die werken worden elke keer uitgesteld. 

In Gent moet tram 1 vanaf vandaag aan een vertraagde snelheid rijden door de Poperingestraat en de Dikkelindestraat. De tramsporen in deze straten zijn zodanig versleten dat de tram schommelt en enorm veel lawaai maakt. Het is niet meer comfortabel voor de reizigers. datzelfde probleem doet zich voor op de lijn 4 naar de wijk Moscou. Met deze maatregel wil De Lijn vermijden dat de tramsporen verder verslijten. 

Minstens 3 jaar tot vernieuwing

De stad klaagt al langer over het slechte onderhoud van de tramsporen in Gent, maar het is de Vlaamse overheid die daar budget voor moet vrijmaken. Het aanpakken van het probleem staat pas voor 2025 op de kalender. In tussentijd pakt De Lijn kleine plaatselijke herstellingswerken aan waar het nodig is. Door het vertraagde traject duurt 3 min langer voor de reizigers hun bestemming bereiken. 

Het is aangenamer, maar dat lost het probleem niet op

Gentse buurtbewoner

Buurtbewoners zien het nut van de maatregel niet in. "Het is aangenamer, maar dat lost het probleem niet op", klinkt het bij een bezorgde Gentenaar. "Het gaat enkel verbeteren als ze volledig nieuwe tramsporen aanleggen, maar dat zeggen ze ook al 3 jaar en dan wordt het telkens opnieuw uitgesteld."

Meest gelezen