rtv

Dieven stelen 30 kanaries in Westerlo: "Ik ben er een halve dag ziek van geweest"

In Oosterwijk bij Westerlo hebben dieven 30 kanaries gestolen. Het gaat om erg bijzondere soorten, zoals kleurrijke kanaries, groenvleugel- en diamantduiven. De inbrekers gaan zo met een buit van ongeveer 800 euro lopen. Dat zegt de eigenaar bij rtv. 

Afgelopen weekend hebben dieven ingebroken in een vogelkooi in Oosterwijk bij Westerlo. “Ik denk dat de dieven over mijn tuinmuur zijn gekropen, maar er zijn weinig sporen gevonden”, vertelt eigenaar Eddy Mellebeeckx bij rtv. “Ik denk dat ze met ongeveer 800 euro weg zijn. Met het geld zit ik niet zo in, maar dat mijn vogels weg zijn, dat vind ik het ergste. Ik ben er een halve dag ziek van geweest."

"Hier in Westerlo worden er de laatste jaren regelmatig vogels gestolen. De dieren dragen allemaal een ring maar hen terugvinden is onbegonnen werk. Al die nummertjes controleren op een markt, is niet te doen. Het enige waar ik op kan hopen, is dat iemand zijn mond voorbij praat, maar dat is vrij onwaarschijnlijk", zegt Eddy. 

Er zaten heel wat mooie exemplaren bij, zoals rode en gele kanaries, maar ook groenvleugelduiven en diamantduiven. 

Meest gelezen