Ella Leyers vervangt Jan Jaap van der Wal als presentator van "De ideale wereld" op Canvas

Ella Leyers zal vanaf dit najaar "De ideale wereld" op Canvas presenteren. Ze stapt daarmee in de voetsporen van Jan Jaap van der Wal en Otto-Jan Ham. Leyers wordt de eerste vrouw die het satirische actualiteitsprogramma presenteert en de eerste zonder Nederlandse roots.

BEKIJK - Met dit filmpje is het nieuws vanavond aangekondigd:

Ella Leyers zal dus vanaf dit najaar "De ideale wereld" presenteren. "Ik amuseer mij al twee jaar als actrice bij het programma dus toen ze mij vroegen om ook te presenteren, wist ik waar ik terecht zou komen", meldt Leyers in een persbericht. "Als ik het niet doe, dan zou ik jaloers zijn op mijn vervanger en dus ben ik gesprongen."

Het programma werd de voorbije vier jaar door Jan Jaap van der Wal gepresenteerd. Hij is ervan overtuigd dat "De ideale wereld" bij Ella Leyers in goede handen is. "Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond", klinkt het. "Ik denk dat we een serieuze stap zetten richting ideale wereld."

Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond

Jan Jaap van der Wal

"Ella is zonder meer de geknipte host voor deze job. Ze is een van de slimste mensen ter wereld en bovendien grappig, gevat en vlot", zegt Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas in een persbericht. "Als sidekick van Jan Jaap en in de tientallen hilarische filmpjes zette ze telkens opnieuw haar veelzijdige talent in de verf."

Van der Wal heeft net als de eerste presentator Otto-Jan Ham Nederlandse roots. Ella Leyers wordt zo niet alleen de eerste vrouw die het programma gaat presenteren, maar ook de eerste die in België geboren is. Tot nog toe speelde ze als sidekick vooral mee in sketches.

BEKIJK - Recent was Ella Leyers samen met Tine Embrechts in deze sketch te zien:

Meest gelezen