Genkse vikingboot heeft nieuwe kapitein gevonden in Oostende

De vikingboot ‘De Fenrir’ die 800 Genkse jongeren van Jeugdwelzijnswerking vzw Gigos Genk-Zuid bouwden, heeft een nieuwe kapitein en een tweede leven gevonden in Oostende. De boot stond al enige tijd te koop. 

"De nieuwe eigenaar uit Oostende wenst echter anoniem te blijven. Het gaat om een particulier die vorige week de boot persoonlijk is komen keuren en ons zelfs feliciteerde met het vakmanschap. De boot had wat geleden onder de weersomstandigheden en heeft hier en daar een nieuwe plank nodig. Gelukkig is de koper een handige Harry die de boot volledig zelf gaat opknappen om er mee te gaan varen op de kalme Noordzee" zegt Sylvie Duchateau, coördinator van Gigos. "Op langere termijn zijn er ook plannen om deze te verhuren aan verenigingen en scholen. En zelf gaan we ook eens met ons team tot ginder om ons aan een tochtje op zee te wagen." 

"De boot staat nu nog in Genk, maar zal ergens volgende week geleverd worden aan de kust. Een hele opdracht om de boot vervoerd te krijgen met zijn opmerkelijke omvang van o.a. 10 meter lengte en 2,5 meter breedte" besluit Sylvie.  "We nemen afscheid met pijn in het hart, maar zijn blij dat ons project goed terecht komt en een tweede leven krijgt op zee waar hij thuis hoort”.

Meest gelezen