Mondmaskerplicht in Molenbeek na nog geen week opnieuw opgeheven

In de Brusselse gemeente Molenbeek is de mondmaskerplicht  in verschillende winkelstraten en in openbare gebouwen van de gemeente opnieuw opgeheven. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Vorige week kondigde de gemeente aan dat iedereen die twaalf jaar of ouder is, een mondmasker moest dragen op bepaalde plaatsen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel zou in eerste instantie tot eind april gelden, maar wordt nu dus afgeschaft.

Reden is dat de besmettingscijfers gunstig evolueren en omdat de maatregel heel wat controverse heeft veroorzaakt, klinkt het.

"We wilden preventief optreden tegen het virus, maar door de controverse is er een andere interpretatie ontstaan", verklaart Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Moureaux.

"We hebben het bevel opgeheven en zullen 5.000 maskers verspreiden op markten en in winkelstraten om de mensen eraan te herinneren dat het dragen van een masker nog steeds een zeer doeltreffend middel is om de verspreiding van het virus op drukke plaatsen tegen te gaan."

Meest gelezen