hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant

Nachtelijke brandstichtingen in centrum van Diest

In het centrum van Diest is vannacht op verschillende plaatsen brand gesticht. Onbekenden staken stapels papier en karton in brand, die klaar stonden voor de ophaalronde van vanmorgen. De brandweer had vannacht ook de handen vol met een bosbrand in Schaffen.  

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) doet het verhaal: "Tussen 2.00 uur en 4.30 uur vanmorgen kreeg onze brandweer verschillende oproepen voor brandjes in de binnenstad. Er werden stapels papier en karton in brand gestoken in de omgeving van de Grote Markt zoals de Kaai, De Leuvensestraat en de Zoutstraat. Die stonden klaar voor de ophaalronde van deze morgen. Het gaat zonder twijfel om brandstichting."

Bosbrand

Alsof dat nog niet genoeg was, brak er vannacht ook brand uit in een bosje in Schaffen. "Onze brandweer had het vuur snel onder controle. Of er ook daar sprake is van brandstichting, is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt volop", zegt de burgemeester. 

Meest gelezen