Nieuwe vleugel gemeentehuis Pelt geopend: alle inwoners kunnen nu op één plek terecht

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Pelt op één plek terecht voor alle gemeentelijke diensten. Die zitten vanaf nu allemaal samen op de Oude Markt in Overpelt. Daar wordt vandaag een nieuwe vleugel in gebruik genomen.

Sinds de fusie van Overpelt en Neerpelt moest je als Peltenaar voor de meeste administratieve diensten naar de Oude Markt in Overpelt, maar het omgevingsloket en enkele andere ondersteunende diensten waren de afgelopen jaren nog gevestigd op het Kerkplein in Neerpelt. Daar komt  verandering in, want ook het personeel van het Kerkplein neemt nu zijn intrek in het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis aan de Oude Markt.  En dat deden ze vanochtend op een feestelijke manier. "Het is echt heel mooi waar we terechtkomen", zegt Ann Reynders van het secretariaat. "Het is heel licht en open, wij zijn tevreden."

Verbouwing

De gebouwen aan het Kerkplein worden de komende jaren verbouwd tot raadzaal, trouwzaal, Huis van het Kind en bibliotheek. De nieuwbouw aan de Oude Markt is goed voor een investering van ongeveer 6,7 miljoen euro en voor de verbouwing van het Kerkplein is 7,4 miljoen voorzien. 

Meest gelezen