Opnieuw 30.000 lopers voor Antwerp 10 Miles

Zondag wordt de Antwerp 10 Miles gelopen. Er verschijnen 30.000 deelnemers aan de start. Net als de vorige editie zijn de start en de finish op Linkeroever want dat werd gesmaakt door de deelnemers. Er wordt onder meer gelopen over de Kaaien, de Grote Markt en de oversteek tussen linker- en rechteroever gebeurt door de Kennedy- en de Waaslandtunnel. Ongeveer 1 deelnemer op 2 doet mee via het bedrijf, de school of een vereniging. 

Het is van april 2019 geleden dat de Antwerp 10 Miles op de gewone manier kan doorgaan, in april. Door corona werd de editie 2020 geannuleerd en de 10 Miles van vorig jaar werd pas in oktober gelopen. "Naast de lopers is er zondag nog eens een leger aan medewerkers in de weer. Ik schat tot zo'n 2500 mensen. Dat gaat van de seingever tot de agent of de man of vrouw in het hamburgerkraam", vertelt Greg Broekmans van organistor Golazo Sports. "Langs het parcours verwachten we 100.000 supporters om de lopers aan te moedigen. We vragen wel dat die op linker- of rechteroever blijven. Op de linkeroever staan schermen waarop je de wedstrijd live kan volgen en er is heel wat animatie." 

Het grootste sportevenement van Antwerpen

Ook de stad is blij dat de loopwedstrijd weer helemaal terug is. "Dit is toch ons grootste sportevenement van het jaar", vertelt schepen van sport Peter Wouters (N-VA). "Veel mensen staan te trappelen en sinds het begin van corona is de 10 Miles er weer met alle toeters en bellen. Ook voor de horeca is het een hoogdag". De Lijn legt zondag 22 extra trams in om iedereen ter plaatse te krijgen. Je kan ook gebruik maken van de voetgangerstunnel en de capaciteit van het veer tussen linker- en rechteroever wordt verdubbeld. Tijdens de loop is de Liefkenshoektunnel tolvrij. De eerste van vier waves start om 13u30. Michaël Somers en Nina Lauwaert doen opnieuw een gooi naar de overwinning. Je kan nog inschrijven tot de start. Met de opbrengst van de Antwerp 10 Miles worden verschillende goede doelen gesteund.

Meest gelezen