Ouders kamperen voor schoolpoort in Dilsen-Stokkem: "Nog maar twaalf plekjes vrij"

In Dilsen-Stokkem hebben enkele ouders vannacht en vanochtend gekampeerd voor de schoolpoort van Freinetschool Op Stelten. De inschrijvingen voor volgend schooljaar zijn daar gestart om 8 uur, en er zijn maar twaalf extra plaatsen beschikbaar. 

Zeven gezinnen hebben in de nacht van paasmaandag op dinsdag overnacht aan de schoolpoort, omdat de vrije plekken in de Freinetschool gering zijn. "We willen het bewust lokaal houden, om ons Freinetverhaal te kunnen waarmaken", legt directeur Bieke Maghiels uit. "Per geboortejaar hebben we 22 plekken. Het toeval wil dat tien van onze leerlingen een broertje of zusje hebben van het geboortejaar 2020, die nu moeten worden ingeschreven, en die hebben voorrang. We hebben dus nog twaalf plekjes voor peuters van het jaar 2020."

"Drie jaar geleden zijn ouders sinds de vrijdag vóór het paasweekend al komen kamperen voor de schoolpoort", blikt de directeur terug. "Dit jaar zijn heel wat ouders dus al het hele weekend komen kijken, maar pas sinds gisterenavond is er effectief gekampeerd." De zeven gezinnen hebben dus één nacht gekampeerd aan de schoolpoort.

We beseffen dat het voor ouders online gemakkelijker is, maar nu hebben deze zeven gezinnen wel een grote verbondenheid gecreëerd

De voorbije twee jaren konden ouders zoon- of dochterlief wél online inschrijven voor de school, maar dit jaar moet het opnieuw fysiek. "Binnen het LOP, het lokale overlegplatform in deze regio, worden afspraken gemaakt over de verschillende onderwijsnetten heen", klinkt het bij de school. "Dat het de vorige twee jaren wel online gebeurde, komt enkel omdat het fysiek niet mocht door corona. We beseffen dat het voor ouders online gemakkelijker is, maar nu hebben deze zeven gezinnen wel een grote verbondenheid gecreëerd. De sfeer was hier vanochtend heel goed."

Meest gelezen