Illustratiefoto
Pixabay

Buurtbewoners vragen gemeentelijk verbod op pitbullachtige honden na zware aanval in Schilde 

In Schilde zijn buurtbewoners een petitie gestart voor een gemeentelijk verbod op pitbullachtige honden nadat een vrouw enkele weken geleden is aangevallen door twee staffordshire terriërs.

Eind maart werden een vrouw en haar hond aangevallen door twee staffordshire terriërs terwijl de twee aan het wandelen waren in de Noorderlaan, nabij Schildestrand. Ze hield er mentaal en fysiek zware gevolgen aan over.

De wijk waar het gebeurde, is gestart met een petitie om zulke gevaarlijke honden uit de gemeente te houden. In totaal werden al 156 handtekeningen verzameld, het slachtoffer zelf tekende niet. De gemeente heeft begrip voor de actie maa wil vooral eerst bekijken wat er bij de eigenaars kan veranderen, zegt burgemeester Dirk Bauwens (N-VA). "Zo'n voorval mag absoluut niet meer gebeuren, maar de vraag is of zo'n verbod de oplossing is. Ik denk dat we eerder moeten kijken naar de baasjes die hun honden onder controle moeten houden."

Nieuwe hoorzitting

Kort na het bijtincident werd er een hoorzitting gehouden met de eigenaars van de staffords. De gemeente voerde een tijdelijke maatregel in, in afwachting van de evaluatie van hun gedrag door een therapeut. De staffordshireterriërs mogen voorlopig niet meer op de openbare weg komen. De eigenaars zelf hebben ook een extra afsluiting laten plaatsen.

"Vanavond is er een nieuwe hoorzitting,  dan zou er meer duidelijkheid moeten komen", zegt burgemeester Bauwens. "De petitie voor een gemeentelijk verbod ligt ook op tafel tijdens de gemeenteraad vanavond. Wij zijn intussen een kader aan het uitwerken om zulke situaties in de toekomst aan te pakken."

Meest gelezen