Parket Brussel

Jongeman (20) doodgeschoten in wagen in Molenbeek, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar de schutter die een man van 20 doodschoot in zijn auto in Sint-Jans-Molenbeek. De dader ging in de wagen van het slachtoffer zitten en heeft hem daarna doodgeschoten. Vervolgens vluchtte de schutter weg. De politie zoekt nu getuigen die het incident mogelijk hebben gezien of meer info hebben.

Maandagavond omstreeks 20.40 uur werd de politie van zone Brussel-West opgeroepen nadat er geweerschoten waren gehoord in de Dubois-Thornstraat, halverwege tussen de metrostations Beekkant en Ossegem. Het gebied werd meteen afgezet en het Brusselse parket kwam ter plaatse.

Het slachtoffer is een 20-jarige man, die werd neergeschoten toen hij in zijn voertuig zat. “De feiten speelden zich rond 20.40 uur af in de Dubois-Thornstraat”, zegt Martin Francois van het Brusselse parket. “De dader is zijn voertuig binnengedrongen en heeft hem neergeschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke.” De dader kon vluchten.

Witte Skoda Scala

Het 20-jarige slachtoffer reed in een donkerblauwe Nissan Note met Belgische nummerplaat. De man was gestopt in de Dubois-Thornstraat. Vervolgens is er een witte Skoda Scala met Luxemburgse nummerplaat naast zijn wagen komen staan waarna een gewapende passagier uitstapte. Deze is in de Nissan Note gaan zitten en heeft op het slachtoffer geschoten. De dader vluchtte te voet weg in de richting van de Ossegemstraat. Vervolgens reed de Skoda Scala ook die richting uit.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze feiten of die het voertuig nog gezien hebben na de feiten.

Afrekening

Gezien de aard van de feiten lijkt het om een afrekening te gaan, maar het parket kan dat nog niet bevestigen. “Op dit moment zijn de omstandigheden nog onduidelijk”, aldus woordvoerder Martin Francois. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag en het parket is ter plaatse gegaan. Ook de technische recherche van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Daarnaast werd er ook een ballistisch deskundige en een wetsdokter aangesteld."

De auto van de dader (Skoda Scala)
De auto van het slachtoffer (Nissan Note)

Meest gelezen