Stad Genk wil ook 55-plussers en minder mobiele mensen op de fiets: Met riksja, tandem of duofiets

In Genk is het project 'Op fietsen staat geen leeftijd' van start gegaan. De bedoeling is om 55-plussers en minder mobiele mensen ook op de fiets te krijgen. En dat gebeurt door fietspiloten die de minder mobiele persoon meenemen in een riksja of op een duofiets of tandem.

De Genkse dienstencentra en de vzw Samen op de Fiets starten met het project ‘Op fietsen staat geen leeftijd’. Oudere en minder mobiele Genkenaren krijgen de kans om onder begeleiding van een fietspiloot te genieten van een fietstocht. "Er zijn hier al een aantal geïnteresseerden", zegt schepen van Sociaal Welzijn Sara Roncada (CD&V). "Er zijn ook al een aantal mensen die een opleiding tot fietspiloot hebben gevolgd die mensen kunnen begeleiden op de riksja of op de tandem."

Fietstocht

Het ritje van ongeveer 1,5 uur brengt hen langs enkele mooie plekjes in Genk. "Deze fietstocht is de ideale manier om het sociale contact bij senioren te bevorderen, eenzaamheid tegen te gaan én meer te bewegen."

Meest gelezen