Archieffoto ter illustratie
Foto: Belga

Politie Antwerpen betrapt bestuurder onder invloed van drugs tijdens controle reisbussen

De lokale politie van Antwerpen heeft afgelopen weekend tijdens een controleactie van reisbussen een chauffeur betrapt die onder invloed was van drugs. De actie vond plaats op de busparking langs de Jordaenskaai. Tijdens de actie werden er 9 reisbussen en de bestuurders gecontroleerd. Naast het rijden onder invloed stelde de politie nog andere inbreuken vast, zoals het rijden zonder geldig rijbewijs of het niet respecteren van de rusttijden.

Afgelopen zondag controleerde de politie in Antwerpen negen reisbussen op de parking aan de Jordaenskaai. “Tijdens de controleactie sprong een bestuurder in het oog die positief testte op het gebruik van drugs. De keuring van zijn bus bleek ook meer dan anderhalf jaar vervallen en bovendien was zijn professioneel rijbewijs niet meer geldig omwille van een ongeldige medische keuring”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. De bestuurder had ook zijn rusttijden niet gerespecteerd. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. “De man kreeg de opdracht om een andere chauffeur te vragen om het voertuig te verplaatsen, maar ook die man testte positief op drugs.” 

Daarnaast werden er bij enkele bestuurders ook inbreuken vastgesteld met betrekking tot het gebruik van de tachograaf. Dat is een apparaat dat controleert of een chauffeur de nodige rusttijden respecteert. 

Gezien de ernstige resultaten zullen er in de toekomst nog controles plaatsvinden

Willem Migom, woordvoerder Antwerpse politie

“Dat soort controles gebeurt uiteraard vaker, maar door het recente zware ongeval op de E19 is er nu wel extra aandacht voor. Beide zaken kunnen niet los van elkaar gezien worden”, zegt Migom. Vorige week zondag gebeurde er een busongeval op de E19 in Schoten, waarbij 2 passagiers om het leven kwamen. Volgens de resultaten van een speekseltest had de chauffeur wellicht drugs gebruikt. “De ernstige resultaten van deze actie bewijzen dat het nodig is om er aandacht voor te hebben en de controles in de toekomst te herhalen”, besluit Willem Migom. 

Meest gelezen