De Kerklaan wordt de komende maanden omgevormd tot een stadsboulevard
Radio 2

Werken nieuwe stadsboulevard in Machelen gestart

In Machelen zijn de werken gestart aan de Kerklaan, de drukke verbingsweg met Vilvoorde. Die zal omgebouwd worden tot een stadsboulevard met fiets- en voetpaden. Als alles volgens plan verloopt, moet die nog voor het bouwverlof klaar zijn, zegt schepen van Mobiliteit Steve Claeys (N-VA). 

De Kerklaan is een drukke verbindingsweg tussen het centrum van Machelen en de Schaarbeeklei in Vilvoorde. Het stuk met de Woluwelaan, de Rittwegerlaan en de Nijverheidsstraat zal nu omgevormd worden tot een stadsboulevard met ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat vertelt  schepen van Mobiliteit Steve Claeys: "We zetten in op een veilige verbinding naar Vilvoorde toe. De Kerklaan moet een soort woon- en handelsboulevard worden en veel  autoluwer dan de huidige industriële inrichting. Langs beide kanten van de weg komen er ook fiets- en voetpaden." 

Omleiding tijdens werken

Vanaf vandaag is er daar enkel nog lokaal verkeer mogelijk. Wie de Kerklaan inrijdt, wordt via de Rittwegerlaan naar de Nijverheidsstraat richting Vilvoordelaan geleid. Na de heraanleg zal het verkeer komende van de Woluwelaan enkel nog richting de Schaarbeeklei mogen rijden in het eerste gedeelte. Er komt ook een tonnagebeperking. In het andere gedeelte, vanaf de Rittwegerlaan, zal het verkeer wel nog in twee richtingen door kunnen. 

Volgens de planning zou de stadsboulevard tegen het bouwverlof klaar moeten zijn. Al is de schepen voorzichtig: "Onder voorbehoud dat er geen vertragingen opduiken uiteraard want de Kerklaan is als het ware een snelweg vol nutsvoorzieningen. Daar zijn de laatste maanden al veel werken aan gebeurd en je weet nooit dat er nog iets opduikt.”

De kosten van de werken bedragen 1,5 miljoen euro, grotendeels gesubsidieerd door de federale overheid.   

Meest gelezen