2022 Getty Images

Rapper A$AP Rocky opgepakt op luchthaven van LA in verband met schietpartij eind vorig jaar

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky is opgepakt op de luchthaven van Los Angeles op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij eind vorig jaar. Dat bevestigt de politie. A$AP Rocky was net geland na een reis met zijn hoogzwangere vriendin Rihanna in Barbados.

De feiten dateren van 6 november 2021 rond 22.15 uur. Ergens op straat in Hollywood krijgen "twee kennissen" het aan de stok. De ruzie escaleert en uiteindelijk vuurt iemand met een handwapen. Het slachtoffer houdt er een kleine verwonding aan over, de schutter en twee andere mannen vluchten weg. 

Nu is de 33-jarige Rakim Mayers, ook bekend als artiest A$AP Rocky, geïdentificeerd als de schutter. Hij is opgepakt op de luchthaven van Los Angeles op beschuldiging van "geweldpleging met een dodelijk wapen", aldus de politie van de Amerikaanse stad. 

A$AP Rocky was net geland na een reis met zijn hoogzwangere vriendin en zangeres Rihanna in Barbados, in het Caraïbisch gebied. Het tripje spreekt meteen de geruchten tegen dat het celebrity-koppel uit elkaar ging nadat A$AP Rocky Rihanna zou hebben bedrogen tijdens de Paris Fashion Week. 

Wie is A$AP Rocky?

A$AP Rocky (33) - echte naam: Rakim Nakach Mayers - is een Amerikaanse rapper. Hij is bekend van nummers als "Praise The Lord" en "Fashion Killa". 

A$AP Rocky wordt vaak omschreven als een stijlicoon en wordt genoemd in één adem met zangeres Rihanna met wie hij een relatie heeft en een kindje verwacht.

Zweden

Het is niet de eerste keer dat A$AP Rocky beschuldigd wordt van geweldpleging. In 2019 werd hij in Zweden nog veroordeeld voor een vechtpartij. Hij kwam er toen met een gevangenisstraf met uitstel vanaf, nadat onder meer showbizz-ster Kim Kardashian en toenmalig president Donald Trump hun steun voor hem uitspraken.

Het is afwachten hoe de arrestatie van A$AP Rocky nu zal uitdraaien. Hoe dan ook komt die op een vervelend moment, want het zal niet meer lang duren voor vriendin Rihanna moet bevallen van hun eerste kindje. Foto's van het koppel, inclusief zeer bolle buik, haalden begin februari nog de wereldpers.

Avalon All rights reserved.

Meest gelezen