© Bart Salembier 2017

Bedrijf Vandelanotte in Kortrijk geeft vertrekpremie aan medewerkers die binnen de 3 maanden vertrekken

Het accountancy- en auditkantoor Vandelanotte in Kortrijk belooft een vertrekpremie van 7.500 euro aan werknemers die er na 3 maanden werken toch zouden willen vertrekken. Maar als bedrijf zijn ze er helemaal van overtuigd dat de mensen net graag bij hen werken en niet zullen vertrekken.

Als je zelf vertrekt bij jouw werkgever, krijg je geen premie. Maar dat is sinds kort anders bij het accountancy- en auditkantoor Vandelanotte in Kortrijk. Daar krijgen nieuwe werknemers die binnen de 3 maanden toch beslissen om ontslag te nemen een vertrekpremie. Als je binnen de maand vertrekt, krijg je een premie van 2.500 euro. Na 2 maanden loopt die op tot 5.000 euro en na 3 maanden krijg je zelfs een bedrag van 7.500 euro. 

Met deze vertrekpremie willen de leiders van Vandelanotte aantonen dat ze ervan overtuigd zijn dat de mensen net graag bij hen werken en er voor geen geld van de wereld zullen vertrekken. "We zijn er zeker van dat als mensen naar ons bedrijf komen, dat ze wel zullen tevreden zijn", vertelt CEO Nikolas Vandelanotte. "Daarom willen we er ook geld op inzetten. Maar mocht die werknemer dan toch niet zo tevreden zijn hier, dan zullen wij hem een premie betalen afhankelijk van hoe lang hij bij ons gebleven is."

Blijft werknemer? Budget naar het team!

"Als nieuwe werknemers langer blijven dan 3 maanden, investeren wij datzelfde bedrag in het team om er iets leuks mee te doen. Natuurlijk hopen we dat we het geld daaraan kunnen uitgeven in plaats van aan de vertrekpremie." Het aanbod geldt enkel voor werknemers die al een zekere werkervaring op zak hebben. "Er is overal krapte op de arbeidsmarkt, ook voor ervaren accountant-profielen. We gaan natuurlijk niet zomaar iedereen aannemen. Alle kandidaten zullen onze standaard selectieprocedure doorlopen. We hebben in Vlaanderen zo'n 50 vacatures openstaan. Dus we zoeken nog 10 procent extra werknemers. In West-Vlaanderen alleen al zoeken we er een twintigtal."

Meest gelezen