Foto: Tim F. Van der Mensbrugghe

BEKIJK: Inlineskater rijdt op brugboog van Theunisbrug aan het Sportpaleis in Merksem

Een Gentse inlineskater gebruikte enkele dagen geleden de nieuwe Theunisbrug aan het Sportpaleis als ramp. De Gentenaar reed met zijn skates langs de brugboog over de brug. Hij liet zijn stunt filmen en plaatste het op sociale media. De politie waarschuwt om zijn acties niet te kopiëren.

De Gentse inlineskater was enkele dagen geleden op bezoek in Antwerpen en gebruikte de Theunisbrug aan het Sportpaleis voor zijn nieuwe stunt. Hij reed met zijn skates op de brugboog, die vrij hoog gaat. “Het is duidelijk dat dit levensgevaarlijk is”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Niet alleen de hoogte, maar de brug zelf en het drukke verkeer maakt dit ook gevaarlijk. Als het misloopt, breng je jezelf ongelofelijk in gevaar.”

De Gentenaar plaatste de beelden op sociale media. De politie hoopt nu dat zijn volgers de stunt niet nadoen. “Als ze dit kopiëren, brengen ze zichzelf in groot gevaar.” De Antwerpse politie waarschuwt dan ook iedereen die zulke stunts wil uitvoeren. “Als we je betrappen, krijg je een boete. En het is niet de boete die je moet afschrikken, maar het ongelofelijke gevaar.”

De Antwerpse politie gaat verder geen actie ondernemen tegen de stunt van de Gentse inlineskater. “Op basis van de beelden kunnen we geen actie ondernemen. Ons wijkteam gaat wel een extra oogje in het zeil houden, als er mensen dit ook willen doen. Maar we hopen dat het niet gebeurt.” 

Meest gelezen