Beveren wil de bouw van veel nieuwe appartementen tegengaan

De gemeente Beveren wil niet dat er nog overal nieuwe appartementen gebouwd worden. Er is een plan opgesteld waarin staat waar wel nog nieuwe appartementen mogen komen en waar niet. De gemeente doet dit om de eigenheid van bepaalde wijken te behouden.

In Beveren is een plan opgesteld waarin wordt bepaald in welke straten wel nog nieuwe appartementen mogen komen en in welke straten niet. Ze zijn niet tegen de bouw van appartementen, maar met deze maatregel willen ze bepaalde buurten uitsluiten om zo het karakter van die buurten te bewaren. 

We willen zoveel mogelijk open ruimte behouden in dit klein stedelijk gebied

Schepen Boudewijn Vlegels

"Wij zijn er helemaal niet tegen dat er appartementen worden gebouwd", verduidelijkt schepen Boudewijn Vlegels. "Maar er moet wel plaats voor zijn", klinkt het. Ze willen verdichten en we willen ook meer open ruimte op vraag van de bevolking. "We willen zoveel mogelijk open ruimte behouden in dit klein stedelijk gebied. Want door de ligging aan de haven van Antwerpen is hier veel tewerkstelling. Dat zorgt ook voor mensen die dicht bij hun werk willen wonen."

Tweewoonst

Een optie is om van één woning, een tweewoonst te maken. De woning blijft eruit zien als een eengezinswoning, maar is opgedeeld in twee verschillende huizen. "We merken dat mensen bijna niet meer denken aan verbouwen, ze denken eerder aan een nieuwbouw als ze een verouderde woning hebben", aldus Vlegels. "De tweewoonst is een manier van verdichten, maar tegelijk ook een manier van het betaalbaar te houden."

Meest gelezen