Veerle Geerlinckx heeft de eed afgelegd als opvolger van Lorin Parys in het Vlaams Parlement

Burgemeester Zemst (N-VA) legt eed af in Vlaams Parlement als opvolger Lorin Parys

Veerle Geerinckx (N-VA), de burgemeester van Zemst, heeft de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Ze volgt ex-partijgenoot Lorin Parys op die eerder deze maand ontslag nam om CEO te worden van de Pro League. Geerinckx blijft burgemeester van Zemst maar zal vanaf nu ook zijn taken als volksvertegenwoordiger overnemen. 

Veerle Geerinckx krijgt er een heel takenpakket bij. Want als volksvertegenwoordiger zal ze zetelen in de commissie Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie, de commissie Brussel en de Vlaamse Rand, Dierenwelzijn, de commissie Wonen en Onroerend Erfgoed en de commissie Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding.

Toch ziet ze haar nieuwe taak helemaal zitten. "Ik ga met met veel enthousiasme aan de slag om de Vlaming te vertegenwoordigen. Corona bracht woelige tijden met zich mee, voelbaar in elke vezel van de maatschappij. In het Vlaams Parlement wil ik me inzetten om de gevolgen ervan aan te pakken, zoals bijvoorbeeld het mentaal welzijn van jongeren", aldus Geerinckx. 

Daarnaast kijkt de nieuwe volksvertegenwoordiger ook erg uit om te zetelen in de comissie Wonen en Onroerend Erfgoed. "Door mijn expertise als architect zal ik me daar als een vis in het water voelen." 

Curling

Geerinckx zetelt sinds 2012 in de gemeenteraad van Zemst. Tussen 2012 en 2018 was ze er eerste schepen. Na de lokale van 2018 werd ze de eerste vrouwelijke burgemeester van Zemst. 

Minstens zo bekend als burgemeester, is ze ook voor haar passie voor curling. Zo heeft ze al meermaals deelgenomen aan het wereldkampioenschap curling voor gemengde teams. Dit jaar staan er ook  nog een EK en een WK op het programma. Het belooft dus een erg druk jaar te worden voor Veerle Geerinckx. 

Meest gelezen