Fotoshoot voor baby's op waterlelies in Plantentuin Meise op 45 minuten uitverkocht

De jaarlijkse fotoshoot voor baby's op de reuzewaterlelies in de Plantentuin van Meise is uitverkocht. Op 45 minuten waren alle plaatsen gereserveerd. Voor het eerst zijn er vijf dagen in plaats van drie voorzien. Maar ook die waren in een mum van tijd uitverkocht. De waterlelies zijn nu volop aan het groeien en hebben tegen juni een diameter van maar liefst anderhalve meter. 

De foto's van baby's op de bladeren van de reuzewaterlelies worden elk jaar populairder. Daarom dat de Plantentuin Meise deze keer geen drie maar vijf dagen voorziet. De 420 plekjes waren vanochtend op maar liefst 45 minuten uitverkocht. Manon Van Hoye van de Plantentuin Meise: "We waren nieuwsgierig hoe de verkoop zou gaan, want we hebben op zich niet veel promotie gemaakt. Maar we weten dat die fotoshoot ongelofelijk populair is bij jonge ouders. Het is een unieke foto die maar een paar maanden per jaar kan gemaakt worden. De waterlelies bij ons zijn namelijk maar van begin juni tot eind augustus zo groot. Daarna verkleinen ze weer. Want we kweken die in de winter als éénjarigen. Het zijn heel sterke bloemen. Want op een paar maanden tijd groeien ze van een klein kiemplantje tot een plant met een doorsnede van anderhalve meter."

Na een jaar worden de kindjes te beweeglijk of te zwaar. We willen het risico vermijden dat ze in het water zouden terechtkomen

Manon Van Hoye, Plantentuin Meise

De fotoshoot is voor baby's tot één jaar. Daarna wordt het te moeilijk gaat Van Hoye verder: "Na een jaar worden de kindjes te beweeglijk of te zwaar. We willen het risico vermijden dat ze in het water zouden terecht -komen. Daarom dat we de grens op 12 maanden hebben gezet. Maar we gaan voor alle zekerheid wel een versteviging onder dat blad aanbrengen, want op één dag worden zo'n 80 babytjes gefotografeerd. De kindjes worden trouwens door een tuinier op de bloemen gelegd. Dat is soms spannend omdat ze dan erg bewegelijk worden, of huilen om hun ouders. Maar die mogen helaas het water niet in, omdat ze de plant of wortels kunnen beschadigen. Maar meestal komt dat wel goed." 

Natte kleding

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er ooit een babytje in het water gevallen. Van Hoye: "Ik moet toegeven dat we dat ooit eens hebben meegemaakt. Maar de tuinier staat knal naast dat kindje en kon hem meteen uit het water halen. Het was gelukkig een stoer jongetje en ook zijn mama vond het niet erg. Ze had droge kleren mee en heeft er eens goed mee gelachen. Maar dat is oprecht maar één keer gebeurd. We zijn daar gigantisch voorzichtig mee." 

Meest gelezen